De Frezoli stijl is geÔnspireerd door de sfeer van oude fabrieken.

Een typische loft woning waar de oude aluminium fabriekslampen tot hun recht komen.

Frezoli industriŽle verlichting

 

Voordat de TL verlichting massaal zijn intrede deed, werden industriehallen, pakhuizen en werkplaatsen vaak verlicht door zware oude fabriekslampen, hangend aan kettingen of dikke staaldraden.

In de jaren 80 werden steeds meer industriŽle panden omgebouwd tot ateliers en woonruimtes. Kenmerkend aan deze ruimtes zijn de kamers met hoge ramen, steunbalken van hout of staal en betonnen of houten vloeren. De originele oude industrielampen bleven vaak in gebruik om de sfeer van het pand intact te laten.

Deze loft-style is zo succesvol dat de laatste jaren ook veel nieuwbouw- en renovatieprojecten in deze stijl ontworpen worden.

GeÔnspireerd door deze industriŽle look heeft ontwerper Michel Gelissen, van TierlanTijn Lighting, een geheel nieuwe lijn lampen ontworpen.

De Frezoli verlichting heeft een eigentijdse, stoere, ongepolijste uitstraling met een industrieel karakter uit vervlogen tijden.

Nieuw in het assortiment is de Lott hanglamp geheel gemaakt uit gegoten aluminium en sinds kort ook leverbaar met retrolook filament led lampen welke ook dimbaar zijn.

NEW Lott

Lofts


Een loft is een ruime woning in een oude fabriek of pakhuis.
Deze ruimtes werden in eerste instantie gebruikt door kunstenaars, zij hadden grote ruimtes met hoge plafonds nodig om hun schilderijen in te maken.
Later werden deze oude gebouwen ook omgebouwd tot echte woningen.

 

Oude fabriekslampen


Kenmerkend aan oude fabriekslampen en oude industrielampen is vaak de aluminium bovenzijde met daaronder een grote stalen kap hangend aan een stalen ketting.
Het aluminium gedeelte van de lamp was/is nodig om de warmte die de gloeilamp uitstraalt snel af te voeren, aluminium is namelijk een goede warmtegeleider.
De loftlampen geven doorgaans veel licht om goed bij te kunnen werken.

 
 

HOME VLOERLAMPEN WANDLAMPEN HANGLAMPEN TAFELLAMPEN BUITENLAMPEN CONTACT DEALERS MEDIA PROJECTEN

© COPYRIGHT 2017 TierlanTijn Lighting.
Alle afbeeldingen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. KopiŽren is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de auteur.
Modellen en merken zijn geregistreerd. Webdesign & fotografie: Yaroon's